No 6. līdz 7. jūnijam Jūrmalā veiksmīgi norisinājās VI Latvijas skolu jaunatnes teātru festivāls-parāde “2×2 IR PIECI”. Šajā pasākumā piedalījās 56 Latvijas skolu teātri un teātra sporta komandas, kuri divu dienu laikā priecēja skatītājus ar 35 izrādēm, kas tika rādītas Jūrmalas teātrī un Bulduru tehnikumā.

Festivālā apmeklētāji varēja baudīt plašu repertuāru – gan klasiskas lugas, gan pašu skolēnu radītus uzvedumus, kā arī leļļu teātra izrādes. Ieeja visās izrādēs bija bez maksas, piesaistot daudzus teātra mākslas cienītājus un interesentus.

6. jūnijā Bulduru tehnikuma Viedajā dārzā norisinājās Latvijas labāko kustību un teātra sporta komandu turnīrs, kur jaunie aktieri demonstrēja savas prasmes un talantu. Dienas noslēgumā, plkst. 19.30, festivāla dalībnieki devās teatrālā gājienā no Jomas ielas līdz Dzintaru Mežaparkam, radot īpašu svētku atmosfēru visiem klātesošajiem.

Īpaši jāizceļ Ventspils Jaunrades nama audzēkņu panākumi – viņu vidusskolas grupa šogad ieguva visvairāk punktu un saņēma ceļojošo balvu “Ša” par izcilību teātra mākslā. Šis panākums ir apliecinājums viņu talantam, radošumam un smagajam darbam.

“Festivālā bērni un jaunieši apliecināja savu teātra spēles prieku un emocionalitāti, realizējot savas idejas ar kustību, valodas, skaņas un gaismas palīdzību. Šis bija lielisks veids, kā profesionāli bagātināties, smelties pieredzi un mācīties vienam no otra,” sacīja Valsts izglītības satura centra (VISC) Nemateriālā kultūras mantojuma un ilgtspējīgas attīstības projektu nodaļas vecākā eksperte Dace Jurka.

VI Latvijas skolu jaunatnes teātru festivālu-parādi “2×2 IR PIECI” organizēja VISC sadarbībā ar Jūrmalas valstspilsētu. Tradicionāli skolu teātru festivāls notiek reizi piecos gados, un iepriekš tas noticis Talsos, Liepājā un Valmierā.

Apskatiet dažus neaizmirstamus mirkļus no pasākuma, kas iemūžināti fotogrāfijās.

Publicēts 8.06.2024.