Šodien, 24.februārī plkst. 16.00 Ventspils Jauniešu mājā tiks atklāta fotogrāfa, Ventspils Jaunrades nama foto pulciņa vadītāja, Sanda Grieža darbu izstāde „Skolotājs un hobijs”. Kā uzsver izstādes autors, tajā būs iespējams ieraudzīt skolotājus no cita skatu punkta.

2_Easy-Resize.com

Izstādes mērķis ir parādīt apmeklētājiem, ka skolotāji ir ne tikai sava amata lietpratēji, bet arī daudzpusīgas personības. Foto projektā piedalījās 11 atsaucīgi skolotāji, kuri nekautrējās publiski parādīt savus hobijus arī citiem. Fotogrāfs ar katru no skolotājiem tikās divas reizes – pirmo reizi satikās, lai iepazītos un aprunātos par to, kā notiks fotosesija, bet otrajā reizē jau ķērās klāt darbam.

Autors priecājas, ka uzrunātie pedagogi bija atsaucīgi un atvērti sadarbībai. „Ir radies priekšstats, ka skolotāji ir ļoti aizņemti cilvēki savā darbā, bet tomēr arī viņiem atrodas brīvais laiks hobijiem,” stāsta Sandis Griezis, kuram ideja par šādu fotoizstādi radās Ventspils Jauniešu mājā. Izstādes autors piebilst, ka tieši šī vieta ir patīkama, draudzīga un atvērta jaunajiem māksliniekiem.

Sandis Griezis ar fotografēšanu nodarbojas jau 10 gadus. Viņš prasmes apguvis Ventspils Jaunrades namā pie skolotāja Andra Rebhūna. Tāpat ir apmeklējis dažādus kursus un meistarklases, kā arī mācījies Latvijas Kultūras akadēmijā studiju programmā „Audiovizuālā māksla”. Sandis cer, ka šis hobijs kļūs par kaut ko lielāku, ka ar fotografēšanu  viņš nākotnē varēs arī nopelnīt.

Šī Sandim ir jau otrā izstāde. „Šo izstādi rīkoju, lai izvairītos no rutīnas, iemācītos kaut ko jaunu un iepazīt dažādus cilvēkus,” stāsta izstādes autors. Pirmajā fotogrāfa izstādē varēja apskatīt Ventspils ainavas, bet pie jaunās izstādes bija vairāk jāpiedomā. Šajā projektā radās nepieciešamība sastrādāties ar cilvēkiem. Fotogrāfam nācās plānot vairākus soļus uz priekšu – domāt, organizēt un realizēt. „Es vēlējos pārbaudīt savas tehniskās zināšanas, prasmi komunicēt ar cilvēkiem, kā arī pārbaudīt savas spējas fotografēšanā,” atklāj Sandis Griezis.

Izstādi „Skolotājs un hobijs” Ventspils Jauniešu mājā būs iespējams apskatīt līdz 17. martam.

Ziņu sagatavoja:

Ventspils Jaunrades nama pulciņa „Jaunie korespondenti” dalībnieces

Viktorija Smirnova, Līga Goldmane un Aleksandra Smirnova