Ventspils izglītības iestāžu kolektīvi piedalījās Kurzemes izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāla- konkursa “No baroka līdz rokam” atlases kārtā Talsos.

12.februārī Talsos norisinājās ikgadējā izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāla- konkursa “No baroka līdz rokam” ikgadējā reģionālā atlases kārta.

“No baroka līdz rokam” ir konkurss, kurā piedalās dažādu vecuma vokāli instrumentālie ansambļi, džeza kolektīvi un ansambļi, instrumentālie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi un popgrupas. Konkurss “No baroka līdz rokam” veicina jauniešu līdzdalību kolektīvajā muzicēšanā, kā arī ir lieliska iespēja kolektīviem sevi parādīt plašākai publikai un rosināt kolektīvu māksliniecisko attīstību.

Konkursā piedalījās sekojoši dalībnieki no Ventspils un ieguva sekojošu punktu skaitu:

Grupa “Maximus” – 39,16. punkti

Grupa “The Catfish” –  39,50. punkti

Grupa ”Audio Frag” – 39,91. punkti

Vokāli instrumentālais ansamblis “Jautrie draugi” –  39,91. punkti

Vokāli instrumentālais ansamblis “Saules zvani” –  45,00. punkti

Vokāli instrumentālais ansamblis “Windy Temper” –  45,16. punkti

Pirmo pakāpi ieguva grupas “Maximus”, “The Catfish”, “AudioFrag” un ansamblis “Jautrie draugi”. Augstāko pakāpi ieguva vokāli instrumentālie ansambļi “Saules zvani” un “Windy Temper”. Augstākās pakāpes ieguvēji dosies uz finālu Rīgā, 23. un 24. martā.